SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

Sportvagnsmästerskapet 2024 är avgjort

Bröderna Rasmus och Ludvig Eriksson blev årets Sportvagnsmästare och de vann även klassen Verktygsboden Modsport III.

Finalen för Sportvagnsmästerskapet kördes i Falkenberg under Falkenberg Classic. Bröderna Rasmus och Ludvig Eriksson blev årets Sportvagnsmästare!

Bröderna delade på styrningen av familjens Sylva J15 som de kör i Verktygsboden Modsport III. De hade en nästan felfri säsong. De var snabbast i samtliga kval och de vann alla tävlingar utom en.

Det var Ludvig som körde finalen och han vann båda racen före Fredrik Åkerman och Anders Ekdahl. I tabellen var det bröderna Anders och Fredrik Björnson som kom tvåa och trea.

Verktygsboden Modsport I & II

Den stora Modsportklassen bjöd som vanligt på trevligt mullrande V8:or. Hemmaföraren Samuel Johansson gjorde sitt enda framträdande i klassen i år nu i finalen och han vann första racet enkelt före Bo Johansson och Jonas Jansson. I klass II vann den andre hemmaföraren, Joel Thorén, före Peter Andersson och Andreas Ekvall. Tyvärr fick vi inte se Samuel i den andra finalen. Bo Johansson vann klass I före Jansson. Thorén tog en ny seger i klass II före Ekvall och Andersson. I mästerskapet vann Bo Johansson klass I före Jansson och Bengt Johansson. I klass II vann ”Corvette-Andersson” före Ekvall och ”BMW-Andersson”. Vi fick se comeback av Leif E Andersson och hans fina Toyota Celica samt Micael Fredriksson som inte tävlat sedan 1995, då i Formel Ford, nu i en Ginetta G55.

Bo Johansson vann Verktygsboden Modsport I.
Peter Andersson vann Verktygsboden Modsport II.

Roadsport

Anders Stomberg blev årets näst bästa poängplockare när han vann Roadsport B. Han avrundade säsongen med att vinna det första racet före Ulf Andersson och Petter Sångberg, men i andra var det Sångberg som vann före Stomberg och Andersson. Max Lindblom kom tvåa i tabellen före Torbjörn Linderson.

Anders Stomberg vann Roadsport B.

I Roadsport A bjöd Jerker Flink på härligt muller i sin Porsche 928 och han vann komfortabelt i båda racen före Magnus Mårtenson. Lars Macklin och Peter Karlsson delade på tredjeplatserna. Det hjälpte dock inte att Flink tog sex segrar under året, Mårtenson samlade ändå ihop fler poäng och han vann före Macklin och Flink.

Magnus Mårtenson vann Roadsport A.

I Roadsport C hade Torkel Kristensson chansen att utmana ledande Thomas Ohlsson, men ödet ville annorlunda. Kristensson tvingades bryta första racet och kom inte till start i andra. David Malmberg vann första racet före Christer Gellerstedt, Martin Ling och Ohlsson. I andra vann Malmberg före Ohlsson och Ling. Det innebar att Ohlsson vann klassen före Malmberg, Ling och Kristensson. Malmberg vann äntligen den åtråvärda MX-5 Cupen, något som han kämpat för i många år och varit snubblande nära att vinna flera gånger.

Thomas Ohlsson vann Roadsport C by Nankang.
Thomas Ohlsson vann Roadsport C by Nankang, men David Malmberg vann MX-5 Modifierad Cup.

Den mest spännande avslutningen fick vi se i MX-5 Standard Cup by Apex.se där Jonas Wenklo och Maximilian Egfors kämpade hårt om segrarna, speciellt i andra racet där de turades om att vara i ledningen. De vann var sitt race till sist. Lars Hultman och Tommy Finell tog var sin tredjeplats. Egfors vann klassen totalt före Wenklo och Finell. Segermarginalen var endast fyra poäng, den tajtaste av alla SPVM-klasserna.

Maximilian Egfors vann MX-5 Standard Cup by Apex.se.
Maximilian Egfors vann MX-5 Standard Cup by Apex.se före Jonas Wenklo och Tommy Finell.

RS & Clubman

RS & Clubman bjöd på märkliga race. Kalle Berggren var snabbast i kvalet, men startade från depån. Robin Wachmann for iväg som en raket och tog en rejäl ledning, men Berggren var klart snabbast på banan. Inte nog med att han övertog ledningen, han varvade hela fältet på sin väg mot seger i RS2-klassen före Göran Håkansson och Peter Eriksson. Wachmann var tvåa över mållinjen och han vann Clubmanklassen före Daniel Holm Sipinen och Jan Berndtsson. Wachmann var lika blixtrande snabb i andra racet då han på nytt tog ledningen, men Berggren gjorde processen kort och varvade hela fältet igen. Racet fick tyvärr avbrytas sedan Wachmann kört av banan och kraschat in i en däcksvall. Berggren vann återigen RS2-klassen före Håkansson och Eriksson. Wachmann fick segern i Clubman, tack vare att man rödflaggade heatet och han vann återigen före Sipinen och Berndtsson.

Norrmannen Robin Lysenvoll har haft en tuff första säsong i SPVM med sin gamla Radical Prosport. Han har visat snabbhet och tagit segrar, men det har tyvärr blivit mycket skruvande och brutna tävlingar. I finalen tog han två fjärdeplatser, men det räckte ändå till för att vinna klassen RS2 totalt före Anders Dahg och Peter Eriksson.

Robin Lysenvoll vann RS2.

I Clubman vann Daniel Holm Sipinen totalt före Wachmann och Berndtsson.

Daniel Holm Sipinen vann Clubman.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Resultaten hittar ni här:

SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram